Graafik: ohvriterohkeimad tulekahjud Venemaal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kemerovo kaubanduskeskuse põlengus hukkus 25. märtsil 64 inimest, kellest 41 olid lapsed.
Kemerovo kaubanduskeskuse põlengus hukkus 25. märtsil 64 inimest, kellest 41 olid lapsed. Foto: DMITRY SEREBRYAKOV/AFP/Scanpix

Raadio Vaba Euroopa koostas ülevaate käesoleval sajandil Venemaal aset leidnud ohvriterohkeimatest põlengutest.

Foto: rferl.org

Kõige enim hukkunuid oli 2009. aasta Permi ööklubis Lonkav Hobune ööl vastu 5. detsembrit puhkenud põlengus, kus kaotas elu 156 inimest.

Nimelt kasutati klubisaalis sees pürotehnikat, mis oli mõeldud ainult välitingimustes kasutamist. Nii süütas ilutulestik klubi plastlae ja saali kaunistamiseks kasutatud õlgdekoratsioonid. Tuli levis ruttu ja elektri kadumisel paanikasse sattunud külastajad ei saanud maja ainsast väljapääsust piisavalt kiiresti välja.

Juhtunus mõisteti süüdi 7 seitse inimest, kõige pikem karistus ehk 9 aastat ja 10 kuus vangis määrati klubi omanikule Anatoli Zakile. Kaks süüdimõistetud pürotehnikut Sergei ja Igor Derbenevid vabastati aga 2015. aastal võidupüha amnestia raames.

Permi ööklubis Lonkav Hobune viibis möödunud saatuslikul ööl ligi 200 inimest.
Permi ööklubis Lonkav Hobune viibis möödunud saatuslikul ööl ligi 200 inimest. Foto: Igor Kataev/RIA Novosti/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles