Hispaania siseminister määras katalaani poliitikuile ihukaitsjad (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ciudadanose partei Kataloonia piirkonna liider Ines Arrimadas.
Ciudadanose partei Kataloonia piirkonna liider Ines Arrimadas. Foto: MANU FERNANDEZ / AP / Scanpix

Hispaania siseminister otsustas määrata paarkümmend politseinikku kaitsma riigi ühtsust pooldavaid Kataloonia poliitikuid liberaalsest Ciudadanosest, paremtsentristlikust Kataloonia Rahvaerakonnast ja Kataloonia Sotsialistlikust parteist, keda on viimasel ajal ähvardatud ja ahistatud.

Samuti tugevdati meetmeid sügisel korraldatud illegaalset iseseisvusreferendumit uuriva Barcelona kohtuniku Juan Antonio Ramírez Sunyeri kaitseks.

Juba varem oli kaitse all iseseisvusmeelsete vasakradikaalse Arrani liikumise ahistamiskampaania ohvriks langenud kogu uurimist juhtiv kohtunik Pablo Llarena.

Llarenal on suvekodu Kataloonia piirkonna alla jäävas Püreneede osas, Dasis. Seal oli keegi ühele majale sodinud sõimu, kus nimetati kohtunikku fašistiks ja ähvardati. Lisaks on alustatud uurimist naise osas, kes postitas Twitterisse Llarena ja tema abikaasa kodu aadressi Sant Cugat del Vallèsis sõnumiga: «Jagage seda. Nad peavad teadma, et nüüdsest ei saa nad enam tänaval liikuda.»

Katalaani sotsialistide liidrit Miquel Icetat rünnati detsembrikuise valimiskampaania käigus muuseas ka selle eest, et ta on homoseksuaalne.
Katalaani sotsialistide liidrit Miquel Icetat rünnati detsembrikuise valimiskampaania käigus muuseas ka selle eest, et ta on homoseksuaalne. Foto: LLUIS GENE/AFP

Ciudadanose liidrile Ines Arrimadasele soovis Rosa Maria Miras Puigpinóse nimeline naine aga sügisel, pingete haripunktis, Twitteri vahendusel, et ta grupivägistataks. Arrimadas andis juhtumi politseisse, naist karistati neljakuise tingimisi vangistusega, juba varem oli ta agressiivse säutsu eest kaotanud töö.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles