Moskva: vastumeetmeid rakendatakse 23 riigi suhtes (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreml. Foto on illustratiivne.
Kreml. Foto on illustratiivne. Foto: Vladimir Vjatkin/Sputnik/Scanpix

Moskva teatas reedel vastumeetmete rakendamisest 23 riigi suhtes, kes saatsid Vene diplomaate välja seoses endise topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamisjuhtumiga Suurbritannias.

«30. märtsil kutsuti Vene välisministeeriumisse Austraalia, Albaania, Saksamaa, Taani, Iirimaa, Hispaania, Itaalia, Kanada, Läti, Leedu, Makedoonia, Moldova, Hollandi, Norra, Poola, Rumeenia, Ukraina, Soome, Prantsusmaa, Horvaatia, Tšehhi, Rootsi, Eesti diplomaatiliste esinduste juhid,» öeldi ministeeriumi veebiküljele postitatud teates.

«Neile esitati protestinoodid ja anti teada, et vastuseks nende riikide alusetutele nõudmistele Vene diplomaatiliste töötajate väljasaatmisest Suurbritannia mittetõestatud süüdistuste alusel Venemaa aadressil nn Skripali juhtumiga seoses, teatab Venemaa sama hulga nende riikide diplomaatiliste esinduste töötajate persona non grataks kuulutamisest Venemaa Föderatsioonis,» öeldi teates.

«Arvestades seda, et viimasel hetkel otsustasid nende loetletud riikidega ühineda Belgia, Ungari, Gruusia ja Montenegro, jätab Venemaa endale õiguse astuda nende riikide suhtes vastusamme.»

Neljapäeval teatas Venemaa, et saadab välja 60 USA diplomaati.

Loe lisaks: 

Venemaa saadab riigist välja Eesti kaitseatašee

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles