Trump kuulutas aprilli seksuaalse ahistamise vastaseks kuuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Capital Pictures/Scanpix

Korduvalt seksuaalses väärkäitumises süüdistatud USA president Donald Trump kuulutas 2018. aasta aprilli seksuaalse ahistamise vastaseks kuuks.

«Seksuaalse ahistamisega seotud kuriteod on meie ühiskonnas endiselt traagiliselt tavalised ja süüdlastel õnnestub liiga sageli vastutusest kõrvale hiilida,» seisab Trumpi avalduses, mille avalikustas reedel Valge Maja.

«Need jäledad kuriteod pannakse sageli toime valimatult: intiimsuhetes, avalikus ruumis ja töökohal,» märkis president.

«Siiski liiga sageli ohvrid vaikivad. Nad võivad karta ründaja kättemaksu, neil võib puududa usaldus õigussüsteemi vastu või on neil raske seista silmitsi valuga, mis selle traumaatilise kogemusega seostub,» jätkas ta.

«Minu administratsioon on pühendunud tõstma teadlikkust seksuaalsest ahistamisest ja julgustama ohvreid avalikustama kuriteo toimepanijaid, et neid saaks vastutusele võtta.»

Vähemalt 20 naist on avalikult süüdistanud Trumpi seksuaalses ahistamises enne presidendiks saamist. Valge Maja on jäänud kindlaks, et need naised valetavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles