Malala Yousafzai naasis sõjaväe saatel oma kodupaika Swati orus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani aktivist ja Nobeli rahupreemia laureaat Malala Yousafzai saabumas koos oma venna Atal Yousafzai (vasakult), isa Ziauddin Yousafzai ja Swati orus asuva positekooli direktoriga kooli Mingora lähistel.
Pakistani aktivist ja Nobeli rahupreemia laureaat Malala Yousafzai saabumas koos oma venna Atal Yousafzai (vasakult), isa Ziauddin Yousafzai ja Swati orus asuva positekooli direktoriga kooli Mingora lähistel. Foto: Abdul Majeed / AFP / Scanpix

Nobeli rahupreemia läbi aegade noorim laureaat Malala Yousafzai saabus täna Pakistani Swati orgu, kus islamiliikumise Taliban võitleja teda 2012. aastal pähe tulistas.

20-aastase nobelisti reisi hoiti viimase hetkeni saladuses. Temaga on piirkonnas kaasas Pakistani sõjavägi, mis tagab Youafzai julgeolekut, ning tema ema, isa ja kaks venda, lausus AFP reporter.

Yousafzai lendas piirkonda sõjaväe helikopteriga ning kohtus Swatis sõprade ja pereliikmetega. Seejärel sõitis ta Swati pealinnast Mingorast 15 kilomeetri kaugusel asuvasse poistekooli.

Pakistani aktivist ja Nobeli rahupreemia laureaat Malala Yousafzai saabumas helikopteriga Swati orus tegutsevasse poistekooli.
Pakistani aktivist ja Nobeli rahupreemia laureaat Malala Yousafzai saabumas helikopteriga Swati orus tegutsevasse poistekooli. Foto: Abdul Majeed / AFP / Scanpix

Tema pere elas Mingoras ja Youafzai käis seal koolis, kui 2012. aasta 9. oktoobril astus relvastatud mees tema koolibussi, küsis, kes lastest on Malala Youafzai ja tulistas teda.

Pakistani Taliban hõivas Swati oru 2007. aastal. Kuigi sõjavägi tõrjus rühmituse seal võimult 2009. aastal, siis selle rünnakud Swatis jätkuvad.

Malala Youafzai reis Swati toimub kaks päeva pärast seda, kui ta alustas oma esimest visiiti Pakistani pärast tulistamist. Ta lubas pärast haridustee lõpetamist Pakistani alaliselt naasta.

Kuigi suurem osa pakistanlasi tervitas tema visiiti, siis mõned kritiseerisid seda. Välismaal suhtutakse Youafzai hästi, kuid osa konservatiivsetest pakistanlastest peavad teda lääne agendiks, kelle eesmärk on häbistada Pakistani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles