Donald Tusk vihjas Poola poliitikasse naasmisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ELi alaline eesistuja Donald Tusk
ELi alaline eesistuja Donald Tusk Foto: DARIO PIGNATELLI/AFP/Scanpix

Euroopa Ülemkogu eesistuja Donald Tusk andis intervjuus Poola telekanalile mõista, et kavatseb peagi pöörduda tagasi oma kodumaa poliitikasse.

«Ma ei kavatse minna pensionile,» ütles ta reedel Poola telekanalile TVN24. «2019. aastal olen ma tagasi Poolas ja ärgu keegi arvaku, et ma vaatan edaspidi ainult televiisorit.»

Endine Poola peaminister keeldus siiski oma tulevikuplaane täpsustamast. «Ma ei sea esialgu veel stsenaariumeid paika ja loodan, et ei teki mingeid erakorralisi plaane,» lisas Tusk.

«Ma loodan, et poolakad, kes unistavad stabiilsest demokraatiast ja õigusriigist, suudavad olla järgmistel valimistel võidukad. Ma olen maailma kõige õnnelikum mees, kui see saab tõeks. Kui asjad lähevad teisiti, ei välista ma midagi,» rääkis Tusk teleintervjuus.

Kommenteerides Poola ja Euroopa Liidu vahel käivat vägikaikavedu avaldas Tusk lootust, et Poola ei kaota selle tõttu ühtegi senti euroraha.

«Ma ei asu õigusriigi üle Euroopas käivas debatis PiSi (Poola võimupartei Õigus ja Õiglus, kes on Tuski poliitiline vastane – toim) poolele. Ma ei hakka õigustama PiSi eksisamme,» kinnitas Tusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles