Suurbritannia: Aerofloti lennuk otsiti läbi seoses võitlusega organiseeritud kuritegevuse vastu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofloti lennuk.
Aerofloti lennuk. Foto: Yuri Smityuk / TASS / Scanpix

Briti võimud põhjendasid Vene lennufirma Aerofloti lennuk läbiotsimist Londoni lennuväljal vajadusega kaitsta Suurbritanniat organiseeritud kuritegevuse ja inimeste eest, kes püüavad riiki tuua kahjulikke aineid.

Vene saatkond Londonis nimetas reedel Moskvast saabunud lennuki läbiotsimist Heathrow lennujaamas erakorraliseks ning Briti võimude järjekordseks jultunud provokatsiooniks, mis on seotud Vene-Briti endise topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia mürgitamisega 4. märtsil Salisburys.

Briti julgeolekuminister Ben Wallace teatas täna, et piirivalve otsib rutiinselt läbi lennukeid Ühendkuningriigi kaitsmiseks organiseeritud kuritegevuse ja nende eest, kes püüavad tuua riiki kahjulikke aineid nagu uimastid ja tulirelvi.

«Pärast nende kontrollide lõpuleviimist lubati lennukil oma teekonda jätkata,» lisas minister.

Vene saatkonna väitel püüdsid Briti ametnikud esmalt lennukit läbi otsida ilma meeskonnaliikmete juuresolekuta, kuid hiljem lubati lennuki kaptenil siiski kohal viibida.

Aerofloti pressiesindaja sõnul otsisid lennuki A-321 läbi Briti politsei- ja tolliametnikud ning kapten sunniti jääma kokpitti.

Vene diplomaatiline esindus teatas, et sel pole Heathrows aset leidnud juhtumile ühtegi muud seletust peale selle, et see on seotud vaenuliku poliitikaga, mida Suurbritannia Venemaa suhtes ellu viib.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles