Viimased opositsioonivõitlejad on lahkumas Ida-Ghouta lõunaosast (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ida-Ghoutast evakueeritud lapsed saabumas  Qalaat al-Madiqi linna.
Ida-Ghoutast evakueeritud lapsed saabumas Qalaat al-Madiqi linna. Foto: OMAR HAJ KADOUR / AFP / Scanpix

Süüria riigimeedia teatas täna, et viimane rühm opositsioonivõitlejaid ja nende sugulasi valmistub lahkuma Ida-Ghouta enklaavi lõunapoolsest osast.

Riigitelevisiooni teatel on 38 bussi sisenenud Zamalka, Ein Tarma, Arbeeni ja Jobari linnadesse, et võtta peale üle 1700 mässulise ja tsiviilisikut ning viia nad Süüria loodeprovintsi Idlibisse.

Idlib on ainus veel suuresti opositsiooni käes olev Süüria provints.

Riikliku uudisteagentuuri SANA teatel on viimastel nädalatel Damaskuse lähedal asuvast Ida-Ghouast Idlibisse evakueeritud 38 000 võitlejat ja tsiviilisikut.

Mässuliste evakueerimiseks Ida-Ghouta põhjaosas asuvast viimasest opositsiooni taskust asukohaga Douma linnas ja selle ümbruses kõnelused veel käivad.

Piirkond on rühmituse Jaish al-Islam kontrolli all ja Süüria valitsus on andnud rühmitusele laupäeva õhtuni aega nõustuda evakueerimisega või seista silmitsi täiemahulise valitsusvägede pealetungiga.

Venemaa teatas reedel kokkuleppe saavutamisest, kuid Jaish al-Islam eitas seda.

Süüria valitsusväed on Venemaa toetusel vallutanud alates 18. veebruarist tagasi üle 90 protsendi alates 2012. aastast mässuliste käes olnud Ida- Ghouta piirkonnast, pealetungis on surma saanud üle 1600 tsiviilelaniku.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles