Läti esindajad NATO-s ja OSCE-s tõstatavad Vene raketiõppuse teema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalibr NK raketi väljatulistamine Vene sõjalaevalt Dagestan.
Kalibr NK raketi väljatulistamine Vene sõjalaevalt Dagestan. Foto: SCANPIX

Läti välisministeerium on andnud riigi esindajatele NATO-s ja Euroopa Julgeoleku- ja koostööorganisatsioonis (OSCE) ülesande arutada Venemaa raketiõppuse plaane Läänemerel Läti majandusvete kohal, ütles ametkonna pressiesindaja Gints Jegermanis BNS-ile.

Jegermanis ütles, et Venemaa raketiõppus ei riku rahvusvahelisi kokkuleppeid, kuid selle korraldamise viis tekitab piirkonnas lisapingeid. «Vara on öelda, kuidas need katsetused läbi viiakse. Vene pool ei ole suutnud anda meile katsetuste kohta detailset infot,» sõnas ta.

Läti välisametkonna pressiesindaja sõnul tekitab küsimusi asjaolu, et Venemaa on ootamatult korraldamas õppusi aladel, kus ta seda kunagi varem teinud pole.

Jegermanis ütles, et Venemaa püüab näidata jõudu ja seda võib pidada järjekordseks provokatsiooniks. Läti jätkab oma territooriumi kaitsmist ja teeb seda NATO liikmena koos oma liitlastega, lisas ta.

Läti kaitseministeerium teatas neljapäeval, et Venemaa viib 4.-6. aprillini Läänemerel läbi raketikatsetused ja palub Riial selleks ajaks osaliselt sulgeda oma õhuruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles