Jonatan Vseviov: Venemaa raketikatsetuste pärast pole vaja üleliia muretseda (16)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raketi laskmine Vene aluselt. Pilt on illustratiivne
Raketi laskmine Vene aluselt. Pilt on illustratiivne Foto: SCANPIX

Venemaa kavandab järgmise nädala kolmapäevast reedeni Läänemerel raketikatsetusi, mille üks ala on esimest korda viimase paarikümne aasta jooksul väga lähedal Lätile. Eesti kaitseministeeriumi kantsler Jonatan Vseviov ütles «Aktuaalsele kaamerale», et üleliia muretseda pole selle jõunäitamise pärast vaja.

«Iseenesest pole tegu millegi muretsema panevaga. Loomulikult jälgime väga tähelepanelikult kõiki õppusi, mis toimuvad nii maal, merel kui ka õhus,» vahendab ERRi uudisteportaal Jonatan Vseviovit.

«Aga tõsi on, et nii lähedal NATO piiridele ei mäleta meiegi, et Läänemerel oleks selliseid õppusi korraldatud,» rääkis Vseviov.

Venemaa õhuliikluse keskjuhtimiskeskus teavitas Lätit, et raketikatsetused viiakse läbi 4.-6. aprillini kella 6 hommikul 18ni õhtul. Venemaa on palunud Lätil sulgeda osaliselt oma õhuruumi 18 kilomeetri kõrgusel ning 40 kilomeetri raadiuses Läti rannikust, teatas ministeerium.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles