USAst väljasaadetud Vene diplomaadid maandusid Moskvas (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
46 Vene diplomaati ja nende pereliikmed USAst koju toonud lennuk Il-96 täna Moskvas Vnukovo lennuväljal.
46 Vene diplomaati ja nende pereliikmed USAst koju toonud lennuk Il-96 täna Moskvas Vnukovo lennuväljal. Foto: Vasily Maximov / AFP / Scanpix

Lennuk esimeste Ameerika Ühendriikidest välja saadetud Vene diplomaatidega maandus täna Moskvas.

Kokku saabus Venemaale tagasi 46 Vene diplomaati ja nende perekonnaliiget, teatas uudisteagentuur TASS. Teine lennuk saabub Venemaa pealinna tõenäoliselt hiljem tänase päeva jooksul.

Vene televisioonis näidati kaadreid, kuidas reisijad väljusid lennukist Il-96 Vnukovo lennuväljal, kus neid ootasid mitu bussi.

USAst väljasaadetavad Vene diplomaadid koos oma peredega lahkumas Vene saatkonnast Washingtonis, et suunduda lennuväljale.
USAst väljasaadetavad Vene diplomaadid koos oma peredega lahkumas Vene saatkonnast Washingtonis, et suunduda lennuväljale. Foto: Carolyn Kaster / AP / Scanpix

USAst peaks väljasaatmiste käigus lahkuma kokku 171 inimest – Vene diplomaadid ja nende pereliikmed. 

USA saatis endise topeltagendi Sergei Skripali mürgitamise tõttu riigist välja 60 Vene diplomaati ja otsustas sulgeda Venemaa konsulaadi Seattle'is.

Venemaa vastas sellele 60 USA diplomaadi väljasaatmisega ja Ameerika Ühendriikide Peterburi konsulaadi sulgemisega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles