Egiptuses sai nädalaga surma kuus islamivõitlejat ja kaks sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse armee sõdurid Siinai poolsaare põhjaosas.
Egiptuse armee sõdurid Siinai poolsaare põhjaosas. Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Egiptuses hukkus viimase nädala jooksul lahingutes äärmusrühmitusega ISIS kuus džihadisti ja kaks sõjaväelast.

Egiptuse sõjavägi alustas 9. veebruaril president Abdel Fattah al-Sisi korraldusel operatsiooni džihadistide vastu. Sisi andis armeele korraldusele alistada ISISe võitlejad Siinai poolsaarel kolme kuu jooksul.

Siinai põhjaosas tapeti eelmisel nädalal kuus džihadisti, teatas armee pressiesindaja Tamer Rifai, kelle sõnul viidi läbi operatsiooni «äärmiselt ohtliku terroriraku» vastu.

Lahingutes hukkus ka üks ohvitser ja üks sõdur, kaks sõjaväelast sai vigastada, lisas ta.

Viimase nädala jooksul arreteeriti rohkem kui 500 tagaotsitavat kurjategijat ning tõkestati 169 isiku sisenemine Egiptusesse üle riigi läänepiiri Liibüaga.

Alates operatsiooni algusest veebruaris on valitsuse teatel tapetud rohkem kui sada džihadisti ja surma saanud 22 sõdurit.

Sestsaadik, kui relvajõud 2013. aastal kukutasid võimult Moslemivennaskonda kuulunud presidendi Mohamed Morsi, on äärmusrühmitused hoogustanud rünnakuid sõjaväe ja politsei vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles