Gaza meeleavaldusest sai veresaun (4)

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piiritarale lähedale tulnud palestiinlaste ja seda valvanud Iisraeli sõdurite vahel puhkes kokkupõrge.
Piiritarale lähedale tulnud palestiinlaste ja seda valvanud Iisraeli sõdurite vahel puhkes kokkupõrge. Foto: JACK GUEZ/AFP/Scanpix

Eelmise nädala reedel Gaza sektoris toimunud meeleavaldused tõid endaga kaasa veresauna. Päev, mil surma sai vähemalt 17 palestiinlast ja vigastada üle 1400, oli seal piirkonnas vägivaldseim pärast 2014. aasta Gaza sõda.

Iisraeli relvajõudude teatel kogunes Iisraeli piiri lähedale kümneid tuhandeid palestiinlasi. Kogunenute eesmärgiks oli nõuda tuhandetele Palestiina põgenikele õigust naasta. Reede oli sümboolne päev, mil palestiinlased mälestasid 1976. aastal Iisraelis hukkunud kuut relvastamata protesteerijat. 

Sündmused võtsid kiirelt vägivaldse pöörde, kui protesteerijate ja Iisraeli sõjaväelaste vahel algasid kokkupõrked. Surnute arv oli juba mõne tunni möödudes kasvanud suuremaks 1976. aasta kuuest hukkunust.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles