Video: Kim Jong-un väisas Lõuna-Korea artistide kontserti Pyongyangis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un (vasakul) and Lõuna-Korea kultuuri-, spordi- ja turismiminister Do Jong-whan Lõuna-Korea muusikute kontserdil Pyongyangis.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un (vasakul) and Lõuna-Korea kultuuri-, spordi- ja turismiminister Do Jong-whan Lõuna-Korea muusikute kontserdil Pyongyangis. Foto: AFP/SCANPIX

Põhja-Korea liider Kim Jong-un ja tema abikaasa külastasid täna esimest Lõuna-Korea popartistide esinemist riigis viimase enam kui kümnendi jooksul.

Lõunakorealaste külaskäik Pyongyangi on järjekordne märk leppimisest enne kavandatavat tippkohtumist 27. aprillil.

Kontserdil astus üle 120 artisti: 11 muusikalist kollektiivi, lisaks tantsijad ja võitluskunstiesinejad. Artistid annavad Põhja-Korea pealinnas veel ühe kontserdi teisipäeval.

Lõuna-Korea muusikud tegemas proovi Ida-Pyongyangi Suures teatris enne kontserti pühapäeval.
Lõuna-Korea muusikud tegemas proovi Ida-Pyongyangi Suures teatris enne kontserti pühapäeval. Foto: AFP/Scanpix

Läbi ajaloo esimese Põhja-Korea juhina Lõuna-Korea esinejate kontserti külastanud Kim ütles, et kahe Korea ühiseid kultuuriüritusi tuleks sagedamini korraldada ja pakkus välja, et sügisel võiks sarnane ettevõtmine toimuda Soulis, vahendas uudisteagentuur Yonhap.

1500 pealtvaatajat mahutavas Ida-Pyongyangi Suures teatris toimunud kontserti külastasid uudisteagentuuri teatel ka Kimi õde Kim Yo-jong ja Põhja-Korea ametlik riigipea Kim Yong-nam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles