Süüria idaosas hukkus lahingus islamistidega 19 valitsusväelast (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Albu Kamal pärast islamistide põgenemist möödunud aasta lõpus.
Albu Kamal pärast islamistide põgenemist möödunud aasta lõpus. Foto: Indian Express

Süüria idaosas tapeti lahingutes sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik 19 valitsusmeelset võitlejat, teatas pühapäeval vabaühendus.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel kestsid lahingud Iraagi piiri lähedal asuvas Albu Kamali linnas terve ööpäeva.

Islamriigi valduses on endiselt alad Süüria idaosas ja pühasõdalased suudavad sealt veriseid rünnakuid korraldada. Islamiriik korraldas alles üleeelmisel nädalal üllatusrünnaku pealinna Damaskuse Qadami piirkonnale, kus sai surma 36 Süüria valitsusväelast.

Albu Kamal oli kunagi islamistide tugipunkte, kuid pühasõdalased löödi sealt 2017. aasta lõpul Venemaa toetatud pealetungi käigus põgenema.

Vaatluskeskuse hinnangul on Islamiriigi käes praegu vähem kui viis protsenti Süüria territooriumist. Peamiselt on tegemist kõrbealadega riigi ida- ja keskregioonides.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles