Costa Rica presidendiks valiti Carlos Alvarado

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Costa Rica lipp
Costa Rica lipp Foto: Reinhold Matay/USA Today Sports

Alvarado võitis Alvaradot ja sai Costa Rica presidendiks.

Costa Rica presidendiks valiti pühapäeval korraldatud valimiste teises voorus 38-aastane endine tööminister Carlos Alvarado, kes kogus 60,66 toetusprotsenti, teatas keskvalimiskomisjon, kui kokku oli loetud 90 protsenti häältest.

Tema peamine rivaal 43-aastane jutlustaja, ajakirjanik ja laulja Fabricio Alvarado kogus 39,33 protsenti häältest.

Mehed ei ole omavahel sugulased.

Presidendivalimiste keskseks teemaks tõusid seekord geiabielud, mille tõi päevakorda rahvusvahelise inimõiguskohtu otsus, et riik peaks lubama samasoolistel paaridel abielluda. Fabricio Alvarado tõusis viimastes arvamusküsitluses esikohale, sest oli astunud jõuliselt geiabielude vastu.

Costa Ricas on suureks probleemiks ka vägivallakuritegude märkimisväärne kasv. Eelmisel aastal kerkis mõrvade arv riigis läbi aegade rekordtasemele. Vägivalla kasvus süüdistatakse muu hulgas narkojõukude omavahelist võimuvõitlust ja uimastismugeldamise kasvu. Politsei informatsiooni kohaselt sooritati möödunud aastal 603 mõrva ehk 12,1 tapmist 100 000 elaniku kohta.

Umbes viie miljoni elanikuga Costa Rica on sellest hoolimata Kesk-Ameerika üks turvalisemaid riike, sest enamiku naabrite juures on olukord kaugelt hullem.

Märksõnad

Tagasi üles