Kiiev: separatistid lasid alla OSCE drooni, mis märkas sõjatehnika liikumist (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergey Averin/Scanpix

Viimase kolme päeva jooksul tulistasid separatistid kolmel korral Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni seiredroone, öeldi ühise kontrolli- ja koordineerimiskeskuse (JCCC) Ukraina poolelt, üks droon kukkus alla.

«Kontrolli- ja koordineerimiskeskuse Ukraina pool teatab, et Vene okupatsioonivõimude pealikud rikuvad kolmandat päeva lihavõtterahu, tulistades Ukraina relvajõudude positsioone ja OSCE vaalusmissiooni droone,» seisis terroritõrjeoperatsiooni staabi pühapäevaõhtuses Facebooki-teates.

Missiooni vaatlejate teatel on OSCE vaatlusdroone viimase kolme päeva jooksul kolmel korral tulistatud, kui need on sõjatehnika tagasitõmbamist kontrollinud. Seejuures korraldasid sissid Miussõnskis omalaadse polügooni ja droon tulistati alla. «Kõigil nendel juhtudel oli OSCE missioon sunnitud vaatlusalalt lahkuma,» rõhutas kontrolli- ja koordineerimiskeskuse Ukraina pool.

Samas õnnestus seiremissioonil jäädvustada sõjatehnikakolonne, sh kümme soomukit, ja sissiüksuste harjutusi.

«Kontrolli- ja koordineerimiskeskuse Ukraina pool nendib, et need juhtumid kinnitavad taas, et Vene okupatsioonivõimude pealikud takistavad ka edaspidi Ida-Ukraina konflikti lahendada püüdvate rahvusvaheliste vaatlejate tööd ja jätkavad Minski leppeid rikkudes varjatult tehnika ja relvastuse koondamist,» seisis teates.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles