Moskva hakkab lapse sünni puhul eluasemelaenu kustutama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva lubab tasuda noorte perede elamuaseme laenu, kui neile sünnib laps.
Moskva lubab tasuda noorte perede elamuaseme laenu, kui neile sünnib laps. Foto: Caro / Scanpix

Venemaa pealinn kustutab kolmandiku noorte perede eluaseme laenust, kui nende perre sünnib laps.

Programmi «Noorele perele jõukohane elusase» raames korteri saanud perekondade kolmandik eluaseme laenust kustutatakse pärast lapse sündi, teatas Moskva eluaseme fondi esimehe asetäitja Nikolai Fedossejev täna ajakirjanikele, vahendab Interfax.

«Varem hüvitati programmis osalenud noorte pered esimese, teise ja iga järgneva lapse sünni puhul teatud ruutmeetrite ulatuses korterihinnast.

Näiteks esimese lapse puhul hüvitati 10, teise lapse puhul 14 ja järgnevate laste puhul 18 ruutmeetri ulatuses korterihinnast,» selgitas ta.

Fedossejevi sõnul asendub lähiaastatel praeguse korra eluaseme laenukustutamine. «Nüüd hakatakse lapse sünni puhul kustutama 30 protsenti eluasemelaenust,» rääkis ta.

Moskva linnavõimu esindaja lubas, et kui programmis osaleval noorel perel on enne korteriostu juba kolm või enam last, siis kustutatakse kogu laen.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles