Prantslasi ootab ees kaost täis kevad

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad eile alanud streigi eel Lille´ raudteejaamas.
Reisijad eile alanud streigi eel Lille´ raudteejaamas. Foto: Philippe Huguen/AFP/Scanpix

Kuigi streigid kuuluvad prantslaste igapäevaelu juurde, on võitluseks rööbaste pärast tituleeritud streigilaine president Emmanuel Macroni reformide vastu riiklikus raudteefirmas viimaste aastate võimsaim.

Prantsusmaa raudteefirma SNCFi vedurijuhid ja teised töötajad alustavad streiki ametlikult täna, kuid tegelikult lahkusid paljud raudteelased ametipostilt juba eile õhtul. Streik peaks kestma väikeste hingetõmbepausidega järgmised kolm kuud, nii et 4,5 miljonit iga päev raudteetransporti kasutavat prantslast peavad olema valmis kogu kevade vältavaks kaoseks.

Macroni ametiaja tõsiseima streigiga liituvad täna suuremate linnade prügikoristajad, kes nõuavad üleriigilise ametkonna loomist ja õigust varem pensionile saada. Streigib ka osa energeetikasektori töötajaid, kuid seni on ebaselge, mida see toob kaasa nende klientidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles