Mässulised alustasid Ida-Ghouta viimasest vastupanukoldest lahkumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evakueeritud tsiviilisikud ja võitlejad saabumas Qalaat al-Madiq`i linna.
Evakueeritud tsiviilisikud ja võitlejad saabumas Qalaat al-Madiq`i linna. Foto: OMAR HAJ KADOUR/AFP/Scanpix

Mässulised alustasid täna evakueerimist Süüria Ida-Ghouta enklaavi viimasest vastupanukoldest, teatas riigitelevisioon päev pärast Venemaa teadet kokkuleppe saavutamisest.

«Douma linnast lahkus kaks bussi Jaish al-Islami terroristide ja nende pereliikmetega,» teatas riigitelevisioon, lisades, et mässulised toimetatakse ülestõusnute kontrolli all olevasse Jarabuluse linna.

Venemaa teatas eile kokkuleppest Jaish al-Islami võitlejate lahkumiseks Doumast, lisades, et mässulised ei ole kokkulepet veel kinnitanud.

Vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus teatas, et Bashar al-Assadi režiimi liitlase Venemaa vahendatud kokkulepe lubab Jaish al-Islami rühmituse võitlejail ja nende peredel, aga ka teistel tsiviilisikutel lahkuda Doumast Põhja-Süüriasse, Aleppo provintsi mässuliste kontrolli all olevatele aladele.

Veel ühe Doumat puudutava leppe kohaselt viidi eile läbi tsivilistide, sealhulgas haigete ja haavatute ning Faylaq al-Rahmani rühmituse pereliikmete, evakueerimine Idlibi suunas.

Evakueerimislepe sõlmiti pärast Süüria režiimivägede laupäevast ähvardust teha Doumas ja selle ümbruses veel vastupanu osutavatele mässulistele lõpp peale.

Vahetult enne seda teatas riigitelevisioon, et Ida-Ghouta enklaavi järelejäänud kahest mässuliste alast lõunapoolne on pärast viimase rühma opositsioonivõitlejate ja nende sugulaste lahkumist tühjendatud.

Mässuliste lõunapoolse sektori likvideerimisega oli alates pealetungi alustamisest 18. veebruaril valitsusvägede kätte langenud 95 protsenti Ida-Ghoutast, mille mässulised hõivasid 2012. aastal. Pealetungis on surma saanud üle 1600 tsiviilisiku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles