Austraalia tööviisa saamine ohus

Kerstin Meresma
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljakotiturist Austraalias Sydneys.
Seljakotiturist Austraalias Sydneys. Foto: David Gray/Reuters/Scanpix

Maailmapank soovitab Austraalias töötavad turistid Vaikse ookeani elanikega asendada, sest organisatsiooni hinnangul tooks samm Austraalia naabruskonda 176 miljonit eurot lisatulu aastas.

Austraalia peaks tühistama töötavatele turistidele (Working Holiday) määratud regionaaltöö nõude ja täitma sellest tekkiva tööjõutühimiku hooajatöölistega Vaikse ookeani piirkonnast, kirjutab Maailmapank uues raportis.

Dokumendis juhitakse tähelepanu asjaolule, et nn seljakotituristide hulk Austraalia põllumajandussektoris on kuus korda suurem, kui hooajatööliste oma.

Kuni 31-aastastele mõeldud Working Holiday viisa, mis lubab elunautimise kõrval koaalade-kängurude maal ka tööd teha, annab seljakotituristidele võimaluse pikendada oma üheaastast viisat veel aasta võrra. Selleks peavad nad kolm kuud töötama põllundus-, kaevandus-, kalandus- või ehitussektoris ja seda väljaspool tõmbekeskusi, ehk suurlinnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles