Kremli endine tippametnik intervjuus Postimehele: Putini uus eesmärk on tehnoloogia (17)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimri Putin 2007. aastal Žukovski lennundusnäitusel. Juba toona oli eesmärgiks Suhhoi Superjet 100 projekti abil vähendada Boeingu ja Airbusi turuosa. Samale projektile loodetakse veel praegugi elu sisse puhuda.
Venemaa president Vladimri Putin 2007. aastal Žukovski lennundusnäitusel. Juba toona oli eesmärgiks Suhhoi Superjet 100 projekti abil vähendada Boeingu ja Airbusi turuosa. Samale projektile loodetakse veel praegugi elu sisse puhuda. Foto: Dmitri Astahhov/COVI/SCANPIX

Venemaa on lõpetanud ümberrelvastumise, president Vladimir Putini uue ametiaja suurimaks väljakutseks saab tehnoloogilise mahajäämuse tasategemine, ütles intervjuus Postimehele Venemaa presidendi administratsiooni endine sisepoliitika valitsuse asejuht Konstantin Kostin, kes siiani teeb väga tihedat koostööd Kremliga ja selle sisepoliitikat koordineeriva Sergei Kirijenkoga.

Milleks 76-protsendiline toetus Putinile mandaadi andis?

Sellise poliitika jätkamiseks, mida ta siiamaani ajas. See oli inimeste positiivne hinnang tema tööle 17 aasta jooksul ja tema programmile. (Tegelikult Putin mingit programmi ei avaldanudki, oli vaid kaks kõnet, kus ta jagas lubadusi järgmiseks ametiajaks: esinemine võimupartei Ühtne Venemaa kongressil ja üleriigiline pöördumine 1. märtsil - J. P.)

Seega tahavad inimesed kaitsevõime tugevdamist ja usuvad kõiki neid majanduslikke imesid, mida Putin lubas 1. märtsi kõnes?

Kaitse[võime] on üks eeldusi meie arenguks, sest Venemaa piirneb riikidega, mis on kas majanduslikult paremini arenenud või siis on meist üle rahvastiku tiheduselt. Venemaa jaoks on need asjaolud väljakutsed. Riigil on kaks peamist ülesannet: kaitsta oma rahvast ja kindlustada nende heaolu. Kaitsmise ülesanne on juba tehtud. Ümberrelvastumisprogramm tegelikult hakkab ju lõppema.

Mis siis on nüüd Putini peamine eesmärk presidendina?

Peamine eesmärk on riigi kiirendatud areng, üleminek majanduse uuele struktuurile. Putin rääkis sellest juba 2012. aastal pärast kolmandat korda presidendiks saamist. Ja enam-vähem sama lubas ka 2004. aastal, kui kandideeris teist koda presidendiks.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles