Puigdemont liikus sammu Madridi vangla poole (5)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel sulgesid Carles Puigdemonti toetavad vasakradikaalid mitmel pool Kataloonias tema toetuseks kiirteed.
Nädalavahetusel sulgesid Carles Puigdemonti toetavad vasakradikaalid mitmel pool Kataloonias tema toetuseks kiirteed. Foto: RAYMOND ROIG / AFP / Scanpix

Kataloonia piirkonna endine juht Carles Puigdemont sooritas sisuliselt sama kuritöö, mida Saksamaal nimetatakse riigireetmiseks, mistõttu peab ta vahi alla jääma ning ta tuleb Hispaaniale välja anda, teatas eile Saksamaal asuva Schleswig-Holsteini liidumaa prokuratuur.

«Mässusüüdistus tähendab sisuliselt oletust, et põhiseadusvastane referendum viidi läbi vaatamata sellele, et oodata oli vägivaldseid rahutusi,» selgitas Schleswig-Holsteini prokuratuur, miks Hispaania kolleegidel on õigus.

Nüüd lahutab 25. märtsist Neumünsteri vanglas istunud Puigdemonti Hispaania vanglast veel Schleswig-Holsteini kohtu otsus. Kohtunikul on juhtumi vaagimiseks kuni 60 päeva. Juhul, kui liidumaa kohus peaks prokuratuuri hinnanguga nõustuma, on Puigdemontil õigus kaevata otsus edasi Saksa föderaalkohtusse. Tema advokaadid on seda vajadusel ka teha lubanud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles