Äge võitlus Karachi mereväebaasi rünnanud mässuliste ja sõjaväe vahel kestab

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Umbes 20 mässulist ründas eile õhtul Pakistanis Karachis asuvat Mehrani mereväebaasi, kohaliku meedia kinnitusel pole tulevahetus ikka veel lõppenud.

Islamistlik äärmusrühmitus Taliban kinnitas rünnaku korraldamist. «See on kättemaks Osama bin Ladeni märtrisurma eest,» ütles Pakistani Talibani pressiesindaja. Ehsanullah Ehsan telefonis Reutersile. «See on kinnituseks, et me oleme endiselt ühtsed ja võimsad.»

Ta lisas, et ründajad on valmistunud kolmepäevaseks blokaadiks.

Mereväe pressiesindaja Irfan ul Haq ütles täna, et surma on saanud 11 mereväeohvitseri ja üks poolmilitaarse sõjaväerühmituse võitleja. Lisaks on 14 inimest saanud viga, vahendas AP.

Siseminister Rehman Malik ütles, et mässulised ründasid Mehrani baasi kell 22.30 eile õhtul.

Mässulised tulistasid rakette ja granaate, õhkisid pomme ja tulistasid käsirelvadest. Neil õnnestus hävitada kaks lennukit ja kopter, nende hulgas USA luurelennuk Orion P-3C, mille Pakistan sai alles eelmisel aastal.

Rünnaku sooritanud jõuk varjab end ühes baasi territooriumil olevas hoones. Mõne uudisteportaali väitel on nad võtnud pantvange, kelle seas on Hiina sõjaväelasi.

Pakistani telejaama teatel püüavad sõdurid võtta võimalikult palju mässulisi elavana. Sõjavägi toimetas baasi juurde abiväge, et lõpuks tulevahetusele piir panna.

Ametivõimude väitel lähenesid mässulised baasile pimeduses kolmest küljest. Kohaliku meedia väitel sisenesid nad territooriumile kanalisatsioonikollektori kaudu. Ametlikku kinnitust sellele pole saadud.

Taliban on vandunud kättemaksu bin Ladeni tapmise eest ja organisatsioon ongi viinud läbi mitmeid rünnakuid pärast Al-Qaeda liidri tapmist 2. mail.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles