Politsei kahtlustab 14 kannatanuga Stockholmi saatkonnapõlengus süütamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholmi saatkonnahoone põleng.
Stockholmi saatkonnahoone põleng. Foto: FREDRIK SANDBERG/AFP/Scanpix

Stockholmis mitme riigi saatkonda majutava hoone põlengus sai viga 14 inimest. Politsei on seoses juhtumiga vahistanud ühe kahtlusaluse.

Narvavägeni saatkonnahoone põlengust teatati täna lõunal. Hoones asuvad Portugali, Tuneesia ja Argentina saatkonnad, lisaks korterid ja restoran.

«Operatsioon ei ole veel lõppenud. Umbes 14 inimest on põlengus kannatada saanud, kuid keegi ei ole tõsiselt vigastatud, tegu on kergete vingumürgituste ja kergemate vigastustega,» sõnas Stockholmi politsei kõneisik Kjell Lindgren.

«Päästjatelt saadud viimase info kohaselt ei ole kedagi hoonesse lõksu jäänud, kuid korterite piirkonnast tulekahju kustutamine on veel käimas,» lisas Lindgren.

Ajalehe Aftonbladet andmeil sai põleng alguse Portugali saatkonnast ja levis maja kolmandale, neljandale ja viiendale korrusele. 

Kõneisik teatas varem, et politsei otsib taga süütamisega seotuses kahtlustatud isikut. Kõnealune isik, 50. eluaastates mees vahistati kohaliku aja järgi kell 14 pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles