Juudiviha tõmbas Briti leiboristidele häda kaela

Martin Kutti
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui mullustele valimistele läksid leiboristid loosungiga «Paljudele, mitte vähestele», siis selle antisemitismi vastu meelt avaldava protestija plakat omistab Jeremy Corbynile mõtte: «Paljudele, aga mitte juudile».
Kui mullustele valimistele läksid leiboristid loosungiga «Paljudele, mitte vähestele», siis selle antisemitismi vastu meelt avaldava protestija plakat omistab Jeremy Corbynile mõtte: «Paljudele, aga mitte juudile». Foto: Yui Mok/PA Wire/PA Images/Scanpix

Jeremy Corbyni juhtimisel on Briti Leiboristlik Partei sattunud erinevatesse skandaalidesse, mis tekitavad küsimusi opositsioonipartei antisemiitlike sidemete kohta ja on pannud isegi mõned leiboristide parlamendisaadikud erakonna liidri vastu protestima.

Corbynit on kutsutud üles astuma samme erakonnas esineva antisemitismiga võitlemiseks, aga seni pole üleskutsed pädevat vastust saanud. Soovitakse, et Corbyn astuks senistest pressiteate stiilis avaldatud vabandustest sammu edasi. 

Leiboristide esimees seisab vastamisi avaliku survega, sest väljaande Sunday Times poolt läbi viidud kaks kuud kestnud uurimine paljastas Corbyni 400 000 toetajat koondavast 20 Facebooki grupist rohkem kui 2000 rassistlikku, antisemiitlikku ja vägivaldset juutide vastu suunatud sõnumit. Gruppides ülistati Adolf Hitlerit ja ähvardati tappa peaminister Theresa May.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles