Kaks Colombia vangi jootsid valvuri purju ja põgenesid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tagaotsitavad Jhon Gutiérrez Rincón ja Olmedo Vargas.
Tagaotsitavad Jhon Gutiérrez Rincón ja Olmedo Vargas. Foto: INPEC

Kaks vangi põgenesid nädalavahetusel Colombia pealinna Bogotá range režiimiga vanglast, kui jootsid valvuri purju ja veensid teda lubama neid välja alkoholi juurde hankima.

Mõlemad vangid on endiselt vabaduses ja Colombia politsei otsib neid taga.

Vangla võimude sõnul viitab valvuri abile põgenemisel see, et seni pole suudetud tuvastada mingeid märke lõhkumisest ei vanglas ega selle väravate juures.

Ka olid kolleegid näinud üht valvurit kinnipeetavatega koos joomas ning kuulnud, kuidas nad lunisid talt luba poodi minna.

La Picota vangla töötajate sõnul tundsid nad vangidega koos joonud valvuri hingeõhus alkoholi lõhna. Kõnealune valvur olla keeldunud alkomeetrisse puhumast.

Vangla direktori sõnul on ise valmistatud alkoholi tarvitamine vanglas tavaline, mis siis et kinnipeetavate kambreid otsitakse pidevalt läbi.

Põgenenud vangidest üks, Jhon Gutiérrez Rincón on FARCi mässuline, kes oli saadetud 2003. aastal 40 aastaks trellide taha inimröövi eest. Teine, Olmedo Vargas oli hiljuti demobiliseeritud FARCi ridadest, kuid ootas kohtuotsust süüdisatuna varguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles