Loomakaitsjad võtsid sihikule nahktagid ja villakampsunid (16)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pariisi moenädalal esitletud Givenchy naiste 2018/2019 sügis-talvekollektsiooni kunstkasukad.
Pariisi moenädalal esitletud Givenchy naiste 2018/2019 sügis-talvekollektsiooni kunstkasukad. Foto: ALAIN JOCARD/AFP/Scanpix

Lisaks sellele, et aina rohkem moemajasid otsustab loobuda karusnahkade kasutamisest, ei kuuluta karusnahatööstusele head ka San Francisco linnavõimude otsus keelata karusnahkade müük ja Briti parlamendis arutluse all olev keeld muuta pärast Brexitit nende import Ühendkuningriiki ebaseaduslikuks.

Tundub, et pärast lõputuid karusnahavastaseid aktsioone hakkab loomaaktivistide aastakümnete pikkune töö lõpuks ära tasuma.

Möödunud kuul liitusid karusnahavabade brändide klubiga Donna Karan ja DKNY, varem on otsustanud seda teed minna ka paljud teised moemaailma juhtivad brändid nagu Gucci, Versace, Furla, Michael Kors, Armani ja Hugo Boss.

Kuid Prantsuse Moeinstituudi professori Nathalie Ruelle´ sõnul ei räägi uued n-ö karusnaha vabad brändid midagi eksootiliste loomanahkade, näiteks krokodilli, sisaliku või maonaha hülgamisest.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles