Kolm liitlast ostavad USA käest 4,7 miljardi eest relvastust (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
F-16 hävitaja Ämari lennubaasis.
F-16 hävitaja Ämari lennubaasis. Foto: LIIS TREIMANN/EESTI MEEDIA/SCANPIX BALTICS

Ameerika Ühendriigid teatasid 4,7 miljardi dollari suurusest relvamüügist Slovakkiale, Hispaaniale ja Ühendkuningriigile.

USA müüb Slovakkiale 14 F-16 hävituslennukit, mis võimaldab Slovakkial välja vahetada Venemaa päritolu Mig-29 hävitajad ja teha seeläbi paremat koostööd oma lääne liitlastega. Koos müüdavate varuosade, õhk-õhk rakettide, kaugjuhitavate pommide ja väljaõppe läbiviimisega on tehingu maksumuseks 2,91 miljardit USA dollarit.

Hispaania ostab Boeingilt 1,3 miljardi dollari eest 17 CH-47F Chinook helikopterit ning Ühendkuningriik plaanib osta 500 miljoni dollari eest General Dynamicsi toodetavaid MQ-9 Reaper mehitamata lennukeid.

USA president Donald Trump on kutsunud üles kõiki NATO liikmeid oma kaitsekulutusi suurendama ja sellega jaotama alliansi kollektiivkaitsele tehtavaid kulutusi võrdsemalt. 

MQ-9 Reaper.
MQ-9 Reaper. Foto: Ethan Miller/AFP/Scanpix
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles