Video: USA diplomaadid lahkusid Moskvast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaalt välja saadetud USA diplomaadid ja nende pereliikmed täna hommikul Moskvas.
Venemaalt välja saadetud USA diplomaadid ja nende pereliikmed täna hommikul Moskvas. Foto: VASILY MAXIMOV/AFP/Scanpix

Esimene rühm Venemaalt välja saadetud USA 60 diplomaadist lahkus täna varahommikul Ühendriikide suursaatkonnast Moskvas, vahendas uudisteagentuuri AFP reporter sündmuskohalt.

Kümned USA diplomaadid ja nende pereliikmed lahkusid saatkonnakompleksist kell 6.30 hommikul kolme bussi ja ühe minibussiga ning võtsid suuna lennuväljale.

Pärast endise Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamist Ühendkuningriigi pinnal 4. märtsil on leidnud aset terve rida vastastikuseid diplomaatide väljasaatmisi. Brittide andmeil viidi rünnak läbi sõjaotstarbelise närvimürgiga Novitšok, mis on välja töötatud Nõukogude Liidus.

Londoni sõnul on on väga tõenäoline, et rünnaku taga oli Moskva, viimane on kõiki süüdistusi vihaselt eitanud. Suhted Moskva ja Lääne vahel on sestsaadik langenud uude madalseisu.

Bussid USA saatkonnast lahkumas.
Bussid USA saatkonnast lahkumas. Foto: VASILY MAXIMOV/AFP/Scanpix

USA, paljud Euroopa Liidu ja NATO liikmed ning teised riigid saatsid välja kokku enam kui 150 Vene diplomaati. Moskva vastas peegelmeetmetega.

Märtsi lõpus andis Moskva korralduse lahkuda 60 USA diplomaadil ning sulgeda Ühendriikide konsulaat Peterburis.

Saatkonna juures võis täna hommikul näha intensiivset liikumist. Hoonete ette olid rivistatud bussid ning inimesed liikusid hoonete vahel edasi-tagasi, paljud neist vedasid väljasaadetavate diplomaatide pagasit ja lemmikloomi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles