Salapärane juhtum: Hispaania naine jättis oma auto üheksaks aastaks parkimismajja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod parklas.
Autod parklas. Foto: Sipa Asia/Sipa USA/Scanpix

2009. aastal sõitis Inmaculada nimeline naine Mallorca saarel Palma linnas oma Volvoga parkimismajja, valis sobiva koha ja parkis auto sinna. Kui tavapäraselt kasutatakse parkimismaja lühiajaliselt, siis Inmaculada otsustas käituda teisiti ja jättis oma auto sinna üheksaks aastaks.

Üheksa aasta jooksul on tema parkimistasu kasvanud 28 000 euro suuruseks. Saaga sai lõpu eelmisel nädalal, mil auto minema pukseeriti. See tähistas pea kümme aastat kestnud kohtulahingu lõppu. Parkimismaja omanikud üritasid üheksa aastat salapärase Inmaculada autost vabaneda ja naiselt raha kätte saada, aga tulutult.

2013. aastal nõudis kohus autojuhilt 28 000 euro suuruse tasu maksmist ja auto eemaldamist, mis siiski teoks ei saanud. Parkla omanikud soovisid auto sundkorras eemaldamist ja oma raha, aga naisega ei õnnestunud kontakti saada ja ootamine jätkus.

Saaga jätkus 2017. aastani, mil kohus pakkus parkimismaja omanikele kahjutasuna Volvot ennast, mis ei katnud 28 000 euro suurusest arvest eriti suurt osa. Kuna omanikel midagi kaotada polnud, otsustati salapärast Inmaculadat veel oodata. Lõpuks anti siiski alla ja kutsuti puksiir, mis Volvo romulasse transpordiks.

Kummalisel kombel pole Inmaculada juhtum selles parkimismajas ainulaadne. Volvo juhtumiga tegeledes teatasid parkimismaja omanikud veel neljast autost, mis olid mitmeks kuuks hüljatud.

Ühe juhtumi puhul kuulus auto hiljuti lahutanud abielupaarile, kes ei suutnud omavahel masina omanikus kokku leppida. Teise juhtumi puhul oli juht auto parkimismajja jätnud ja läinud ise haiglasse. Paraku suri omanik haiglas ja auto jäi teda parklasse ootama.

Kõigi nelja unustatud auto puhul suutsid parkimismaja omanikud vähemalt mingisuguse tasu saada, aga 28 000 eurose arvega Inmaculada otsustas täbarast olukorrast põgeneda ja end näole ei andnudki. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles