Vene riigitelevisioon avaldas väidetava Julia Skripali telefonikõne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Skripal.
Julia Skripal. Foto: AP/Scanpix

Venemaa riigitelevisioon Rossija-1 avaldas salvestise väidetavast telefonikõnest Suurbritannias mürgitatud Julia Skripali ja tema nõo vahel, kirjutab BBC.

Julia ja tema eksspioonist isa Sergei Skripal viibivad Salisburys haiglas pärast eelmisel kuul nende vastu toime pandud rünnakut, milleks kasutati närvimürki Novitšok. Suurbritannia süüdistas Venemaad rünnaku korraldamises ja sellest sai alguse tõsine diplomaatiline kriis.

Telefonikõnes väidab Julia, et temaga on kõik korras. Kuna kõne avaldas valitsuse kontrolli all olev telekanal, siis ei olda kindlad salvestise päritolus. Pole kinnitatud, et telefonikõne üheks osapooleks on tõepoolest Julia Skripal.

Väidetavas telefonikõnes väidab Julia nõbu Viktoria, et sooviks võimaluse korral Suurbritannias oma sugulasi külastada. Väidetavalt on Viktoria üks Skripalide lähimaid sugulasi. Julia kohta on haiglast öeldud, et ta on teadvusel ning suudab rääkida. Sergei Skripal on endiselt kriitilises seisus.

Rossija-1 telekanali saate «60 minutit» saatejuhid Jevgeni Popov ja Olga Skabejeva ütlesid, et neil ei õnnestunud telefonikõne autentsust kinnitada. Väidetav kõne toimus täna hommikul.

Telefonikõne:

Viktoria: Tere?

Väidetav Julia: Tere! Kuuled mind?

Viktoria: Jah, kuulen sind.

Väidetav Julia: Olen Julia Skripal.

Viktoria: Oh, Julka, see oled sina! Ma sain su häälest aru, et see oled sina, aga ma ei mõista. Nad andsid sulle telefoni?

Väidetav Julia: Jah, jah.

Viktoria: Tänu jumalale! Juljaš, kas sinuga on kõik hästi?

Väidetav Julia: Kõik on hästi, kõik on hästi.

Viktoria: Kui ma homme viisa saan, siis tulen esmaspäeval sinu juurde.

Väidetav Julia: Vika, keegi ei anna sulle viisat.

Viktoria: Arvasingi seda. Oh jah.

Väidetav Julia: Tõenäoliselt.

Viktoria: Kui nad selle annavad, siis sa pead ütlema, kas ma saan sulle külla tulla. Ütle, et saan.

Väidetav Julia: Ma ei usu, siin on selline olukord praegu. Hoolitseme selle eest hiljem.

Viktoria: Tean seda kõike, tean seda kõike.

Väidetav Julia: Hiljem, kanname selle eest hiljem hoolt. Kõik on hästi, näeme hiljem.

Viktoria: Kas see on sinu telefon?

Väidetav Julia: See on ajutine telefon. Kõik on hästi, aga peame vaatama, kuidas läheb. Otsustame hiljem. Sa tead siinset olukorda. Kõik on hästi, kõik on lahendatav, kõik (Julia ja tema isa) on paranemas ja elus.

Viktoria: Selge! Kas su isaga on kõik hästi?

Väidetav Julia: Kõik on hästi. Ta puhkab praegu, magab. Kõigi tervis on korras, pole parandamatuid asju. Ma saan varsti välja, kõik on hästi.

Viktoria: Musid, mu jänku.

Väidetav Julia: Nägemiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles