Julia Skripal teatas Briti politsei vahendusel oma kosumisest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Skripal.
Julia Skripal. Foto: AP/Scanpix

Briti politsei avaldas vastusena Vene televisioonis levinud väidetavale Julia Skripali telefonikõne salvestisele närvimürgirünnakus kannatada saanud naise avalduse, milles ta kinnitab enda tervise paranemist.

«Ma ärkasin üles enam kui nädal tagasi ja olen õnnelik, et mu jõud tuleb iga päevaga tagasi,» ütles Julia Skripal politsei vahendusel.

«Ma olen tänulik huvi eest, mida minu vastu on üles näidatud ja rohkete heade soovide eest, mida olen saanud,» jätkas Julia Skripal.

Ta tänas haiglatöötajaid, kes hoolitsevad tema ja ta isa eest. «On palju inimesi, keda tänada mu paranemise eest ja eriti sooviksin välja tuua Salisbury inimesi, kes tulid mulle appi, kui mu isa ja mina olime kontaktivõimetud. Lisaks tahaksin tänada töötajaid Salisbury piirkonnahaiglas nende hoole ja asjatundlikkuse eest.»

Julia Skripal palus anda oma perele tervenemise ajaks rahu. «Ma olen kindel, et te mõistate, et kõik toimunu on mõjunud segadusseajavalt ning loodan, et te austate minu ja mu pere privaatsust paranemise ajal,» lõpetas ta avalikkusele tehtud pöördumise.  

Venemaa riigitelevisioon Rossija-1 avaldas täna salvestise väidetavast telefonikõnest Julia Skripali ja tema nõo vahel, kus Julia ütleb, et temaga on kõik korras.

Kuna kõne avaldas valitsuse kontrolli all olev telekanal, siis ei olda kindlad salvestise päritolus. Pole kinnitatud ka, et telefonikõne üheks osapooleks on tõepoolest Julia Skripal.

Suurbritannias Salisburys asuv haigla, kuhu Julia Skripal pärast närvimürgirünnakut ravile toimetati, teatas eelmisel nädalal naise tervise kiirest paranemisest.

Viimaste teadete järgi on tema isa Sergei Skripali seisund jätkuvalt kriitiline.

London süüdistab Venemaad endise Briti-Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre Julia mürgitamises 4. märtsil Inglismaal Salisburys. Moskva eitab seotust juhtumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles