Pariisi linnapea nõuab valitsuselt varjupaika üle 2000 migrandile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsusmaa politseinikud ja migrandid Pariisis.
Prantsusmaa politseinikud ja migrandid Pariisis. Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS/SCANPIX

Pariisi linnapea Anne Hidalgo ärgitas neljapäeval valitsust leidma varjupaika rohkem kui 2000 migrandile, kes on rajanud oma laagrid pealinna ümbrusesse.

Viimastel kuudel on piki Saint-Martini kanalit tekkinud peamiselt afgaani migrantide laager, kus elab hetkel umbes 800 inimest.

Veel 1500 inimest, peamiselt eritrealased ja sudaanlased, on kogunenud ühe Saint-Denis´ kanali ülekäigusilla alla.

Viimaste aastate jooksul on Pariisi ümbruses saadetud laiali mitu isetekkelist migrantide laagrit.

«Kui midagi kahe nädala jooksul ette ei võeta, saab (migrante) olema 3000,» ütles Hidalgo, kes on enda sõnul palunud valitsusel leida migrantidele varjupaik, kuid pole seni vastust saanud.

Pariisis ja selle lähialadel on hetkel varjupaikades ruumi kõigest 750 migrandile, kellest paljud loodavad saada ametlikku põgenikustaatust. Vastasel juhul ähvardab neid Prantsusmaalt väljasaatmine.

Mõned migrandid on jõudnud Pariisi ümbruskonda Calais' sadamalinnast, kus migrandid on aastaid üritanud salaja veokites Suurbritanniasse pääseda.

ÜRO inimõiguseksperdid mõistsid kolmapäeval hukka Calais's ja mujal Põhja-Prantsusmaal valitseva "ebainimliku olukorra" ja ärgitasid valitsust tagama põgenikele puhast joogivett ja varjualust.

Sel nädalal arutab Prantsuse parlament uut immigratsioonieelnõud.

Eelnõu näeb ette ebaseadusliku piiriületuse kriminaliseerimist ja kiirendab protseduure niinimetatud majanduspõgenike deporteerimisel. Samuti on dokumendis sätestatud kiiremad asüüliprotseduurid teatud tingimustele vastavatele põgenikele.

Prantsusmaale esitati mullu rekordilised 100 000 asüülitaotlust ning põgenikustaatus määrati umbes 30 000 inimesele, teatas valitsus. Riigist saadeti sunniviisiliselt välja umbes 14 900 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles