Brasiilia kohtunik andis käsu ekspresidendi vahistamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva.
Ekspresident Luiz Inacio Lula da Silva. Foto: PAULO WHITAKER/REUTERS

Brasiilia kohtunik Sergio Moro väljastas neljapäeval käsu 72-aastase ekspresidendi Luiz Inacio Lula da Silva vahistamiseks, teatasid võimuesindajad.

Brasiilia ülemkohus lükkas varem päeval tagasi endise presidendi taotluse lükata edasi talle korruptsiooni eest määratud 12-aastase karistuse kandmine.

Häältega 6:5 vastu võetud otsus tähendas, et Brasiilia kõigi aegade populaarseim liider ja 7. oktoobri presidendivalimiste eel kõiki küsitlusi juhtiv Lula võidakse lähiajal vahistada.

Kahekordne ekspresident ja Brasiilia Töölispartei asutaja Lula mõisteti mullu süüdi korruptsioonis ja talle määrati 12 aasta ja ühe kuu pikkune vangistus altkäemaksu võtmise eest ehitusfirmalt. Ta vaidlustas otsuse alama astme kohtutes, kuid kaotas.

Lula väitel on kõik süüdistused seotud politiseeritud kampaaniaga, et takistada tal kandideerimast presidendivalimistel.

Kandidaatidel on 15. augustini aega enda registreerimiseks valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles