Malis tapeti mürsurünnakus kaks ÜRO rahuvalvajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdur Malis asuvas Inaloglogis.
Prantsuse sõdur Malis asuvas Inaloglogis. Foto: BENOIT TESSIER/REUTERS

Mali kirdeosas sai ööl vastu reedet surma kaks ja haavata kümme ÜRO rahuvalvajat, kui nende baasi pihta avati miinipildujatuli, teatasid võimuesindajad.

"Meie baasi pihta avati miinipildujatuli. Esialgsetel andmetel sai kaks rahuvalvajat surma ja kümme haavata," edastati ÜRO Mali rahuvalvemissiooni (MINUSMA) teadaandes.

Rünnak leidis aset põhjaregioonis Kidalis asuvas Aguelhocis, mille lähedal tegutsevad mitmed islamiäärmuslaste relvarühmitused.

Kidal langes 2012. aastal pühasõdalaste võimu alla, kuni džihadistid aasta hiljem sealt prantslaste juhitud sõjaväeoperatsiooni käigus põgenema löödi. Islamistid on sellest hoolimata jätkanud piirkonnas veriseid rünnakuid armee ja rahvusvaheliste vägede vastu.

Prantsuse väed teatasid neljapäeval, et Mali-Nigeri piiri lähedal sai tulevahetuses Prantsuse ja Mali sõduritega surma 30 džihadisti. Pühapäeval Akabari piirkonnas puhkenud kokkupõrkest võttis osa 60 pühasõdalast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles