Itaalia politsei vahistas maffiabossi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaalia politseinikud.
Itaalia politseinikud. Foto: ROBERTO SALOMONE/AFP/Scanpix

Itaalia politsei arreteeris ühe maffiasündikaadi ´Ndrangheta bossi, teatasid võimud täna.

Itaalia lõunaosas Calabrias öise haarangu käigus arreteeritud Giuseppe Pelle on olnud jooksus alates 2016. aastast ning teda peetakse 'Ndrangheta klanni Pelle-Vottari juhiks. Samuti peetakse Pellet 'Ndrangheta juhtiva nõukogu «La Provincia» liikmeks.

Haarangus Condofuri külas asuvale turvamajale, kus Pelle ennast peitis, osales 50 politseinikku, teatasid Itaalia korrakaitsjad.

Pelle on mõistetud kaheks ja pooleks aastaks vangi kuritegelikku organisatsiooni kuulumise ja väljapressimiskatse eest. Mullu juulis määrati ta eeluurimise ajaks vangi Reggio Calabria avalike tööde tulu varastamise katse eest.

Pelle isa Antonio juhtis 'Ndranghetat kuni surmani 2009. aastal. 'Ndrangheta sündikaat koosneb mitmest külast pärit ja sugulusel põhinevatest klannidest Itaalia lõunaosas Calabria maakonnas.

Organisatsioon on muutunud tänu tulusale uimastiärile mõjukamaks kui Sitsiilias tegutsev Cosa Nostra ja Napolis baseeruv Camorra, teatas endine organiseeritud kuritegevuse prokurör Franco Roberti.

'Ndrangheta maffial nähakse seost ka eelmisel kuul mõrvatud Slovakkia ajakirjaniku Ján Kuciaki surmaga. Kuciak uuris Slovakkia poliitikutega seotud Itaalia ärimeeste tegevust. Väidetavalt olid ärimeestel sidemed just 'Ndrangheta maffiaga ja praegusel hetkel on ajakirjaniku mõrvaga seoses kahtlusalusena välja toodud just 'Ndrangheta sündikaat. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles