Galerii: Puigdemont lahkus Saksamaa vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa prokuratuur andis korralduse vabastada Kataloonia endine president Carles Puigdemont kohe vanglast, kui ta on tasunud 75 000 euro suuruse kautsjoni. Pärastlõunal tasus Puigdemont kautsjoni ja lahkus vanglast. 

Sellega võib Puidgemont Saksamaal vabalt ringi liikuda, kuni otsustatakse, kas ta antakse Hispaaniale välja. Schleswig-Holsteini liidumaa prokuratuuri teatel andis Puidgemont aadressi, kus ta Saksamaal elama hakkab.

Endise Kataloonia presidendi advokaadid saabusid täna hommikul Neumünsteri vanglasse. Pärast vanglast lahkumist nõudis Puigdemont niinimetatud poliitvangide vabastamist Hispaanias ja tänas saksa keeles ajakirjanikke abi ja solidaarsuse eest.

Ta kutsus Hispaania keskvalitsust dialoogile Kataloonia poliitiliste liidritega. «Me oleme nõudnud dialoogi juba mitu aastat, kuid oleme saanud ainult vägivalda ja repressioone,» ütles Puigdemont ajakirjanikele. «Hispaania võimudel ei ole mingit õigustust vältimaks Kataloonia poliitiliste liidritega poliitilise dialoogi alustamist,» lausus ta.

Saksa kohus otsustas eile esialgu keelduda Hispaania võimude taotlusest Puigdemonti väljaandmise kohta mässusüüdistuse alusel.

Saksa politsei pidas Puigdemonti kinni 25. märtsil, kui ta oli pärast Soome külastamist saabunud autoga Taanist Saksamaale, et sõita tagasi Belgiasse, kus ta on elanud paguluses alates eelmise aasta oktoobrist.

Puigdemonti toetaja kinnitamas Neumünsteri vangla juurde Kataloonia lippu.
Puigdemonti toetaja kinnitamas Neumünsteri vangla juurde Kataloonia lippu. Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles