Malaisia palmiistandustes on pärdikud hinnatud töölised

Patrick Lee, AFP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisia ahvikoolitaja Wan Ibrahim Wan Mat koos ühega oma hoolealustest. Oma makaake saadavad tema juurde kookospähklikoristamist õppima inimeses üle kogu riigi.
Malaisia ahvikoolitaja Wan Ibrahim Wan Mat koos ühega oma hoolealustest. Oma makaake saadavad tema juurde kookospähklikoristamist õppima inimeses üle kogu riigi. Foto: MANAN VATSYAYANA / AFP / Scanpix

Rõngassaba makaak sikutab nööri otsa riputatud kookospähklit, kuni see põrandale kukub. Pärdikust õpilasele, keda selles Malaisia ahvikoolis treenitakse puuviljakasvatajate abitööliseks, on see suur saavutus.

Kookospähklikoristamise nõkse on selles väikeses Põhja-Malaisia külas õpetanud tuhandetele ahvidele viimase nelja aastakümne jooksul mees, keda tuntakse kui Vanaisa Wani.

Väikese tasu eest saadavad inimesed üle kogu riigi oma makaake kuulsasse kooli, kus nad pannakse lõa otsa ning õpetatakse ronima palmi otsa ja sealt kookospähkleid korjama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles