Puigdemont pääses kautsjoni eest vabadusse

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carles Puigdemont vangla ees.
Carles Puigdemont vangla ees. Foto: Axel Heimken/AP/Scanpix

Vastavalt Saksa Schleswig-Holsteini liidumaa kohtu otsusele lubati Kataloonia endine president Carles Puigdemont eile Neumünsteri vanglast 75 000-eurose kautsjoni eest vabadusse.

Sama liidumaa prokuratuur leidis kaks päeva varem, et Puigdemont tuleks teda mässus süüdistavale Hispaaniale välja anda, kuna see on sisuliselt sama kuritegu nagu riigireetmine Saksa kriminaalkoodeksis.

Kohus jäi aga eri arvamusele. Kohtu hinnangul Puigdemonti kuritöö siiski riigireetmisega ei võrdu, sest ta ei kutsunud otseselt vägivallale.

Schleswig-Holsteini kohus leidis samas, et piirkonna eelarveraha kuritarvitamise süüdistus, millega seoses Hispaania samuti Puigdemonti väljaandmist soovib, vajab edasist uurimist. Et see pole aga nii tõsine asi kui riigireetmine, otsustas kohus lubada Puigdemonti selle uurimise ajaks kautsjoni eest vabadusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles