Kautsjoni vastu vabanenud Puigdemont otsib Hispaaniaga dialoogi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanglast lahkuv Carles Puigdemont.
Vanglast lahkuv Carles Puigdemont. Foto: Carsten Rehder/AP/Scanpix

Endine Kataloonia president Carles Puigdemont otsib pärast Saksamaal kautsjoni vastu vanglast vabanemist Hispaania valitsusega dialoogi, vahendab Guardian.

Schleswig-Holsteini ringkonnakohus lükkas tagasi Hispaania Puigdemonti vastu esitatud väljaandmispalve. Madrid süüdistab endist Kataloonia presidenti mässus seoses tema rolliga Kataloonia iseseisvuse toeks korraldatud kampaanias. Samas seisis kohtu otsuses, et leebema süüdistusega avalike vahendite väärkasutamises oleks väljaandmine võimalik.

Täna vanglast lahkudes, kutsus ta Madridi üles hülgama üritused separatistlike juhtide üle kohut mõista ja hoopiski otsima nendega dialoogi. Puigdemont tänas Kataloonia lippe lehvitavate ja hõiskavate inimeste sekka ilmudes vanglatöötajaid.

Puigdemont arreteeriti Saksamaal Hispaanias välja antud vahistamiskäsu alusel 25. märtsil, kui ta üritas autoga Soomest Belgiasse sõita.

Kohus seadis kautsjoni 75 000 eurole, öeldes, et süüdistus avalike vahendite väärkasutamises oleks piisav põhjus ta Hispaaniale välja anda, kuid mässusüüdistus pole põhjendatud, sest nende põhiseaduses peaks see tähendama ka vägivalda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles