Veidi rohkem kui kuu pärast, täpsemalt 19. mail, toimuvad Windori lossi St George'i kabelis kuninglikud pulmad, kui altari ette astuvad prints Harry ja tema kihlatu Meghan Markle.

Rohkema sisu nägemiseks vajuta punasele noolekesele.

33-aastane Harry ja 36-aastane Markle kihlusid möödunud aasta novembris oma kodus Kensingtoni palees.

Laulatustseremoonia algab laupäeval, 19. mail kell 12 (Eesti aja järgi kell 14). Prints Harry ja USA näitleja Meghan Markle'i panevad paari Windsori dekaan David Conner ja peapiiskop Justin Welby, kes viis läbi ka Meghani ristimistseremoonia märtsikuus.

Pärast laulatustseremooniat teeb noorpaar traditsioonilise kaarikurongkäigu läbi linna, siis saabutakse taas Windsori lossi, kus St George'i suures saalis toimub vastuvõtt 800 pulmakülalisele. Võrdluseks, prints Williami ja Kate Middletoni pulmapäevale oli kutsutud 3000 külalist.

Prints William ja Cambridge'i hertsoginna Kate abiellusid 2011. aastal.
Prints William ja Cambridge'i hertsoginna Kate abiellusid 2011. aastal. Foto: TOM HEVEZI/AP/Scanpix

St George'i kabelis on peetud kuninglikke pulmi alates 1863. aastast, kui tulevane kuningas Edward VII abiellus Taani kuninga Christian IX vanima tütre printsess Alexandraga.

Samuti laulatati seal 2005. aastal Harry isa prints Charles ja Camilla Parker-Bowles.

Prints Charles ja Cornwalli hertsoginna Camilla Parker-Bowles.
Prints Charles ja Cornwalli hertsoginna Camilla Parker-Bowles. Foto: Alastair Grant/AP/Scanpix

Viimatiste kabelis aset leidnud kuninglike pulmade hulka kuuluvad ka Harry onu prints Edwardi ja Sophie Rhys-Jonesi pulm 1999. aastal ja kuninganna Elizabeth II vanima lapselapse Peter Phillipsi ja kanadalanna Autumn Kelly laulatustseremoonia 2008. aastal.

Lisaks Harry ja Meghani pulmale selle aasta mais toimub St Georgi kabelis tänavu ka teine kuninglik pulm, kui oktoobris astuvad altari ette Harry nõbu printsess Eugenie ja tema pikaajaline kallim veiniärimehest Jack Brooksbank.

Jack Brooksbank ja printsess Eugenie.
Jack Brooksbank ja printsess Eugenie. Foto: Scanpix
Kommentaarid
Copy