Suurbritannia keeldus Skripalide sugulasele viisat andmast (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktoria Skripal.
Viktoria Skripal. Foto: Kuvatõmmis videost

Suurbritannia võimud teatasid Salisburys mürgitatud eksluuraja Sergei Skripali ja tema tütre Julia Skripali sugulasele, et talle ei väljastata Suurbritannia viisat.

Suurbritannia välisministeeriumi pressiesindaja ütles, et Sergei Skripali vennatütrele Viktoria Skripalile keelduti viisat andmast «kuna tema taotlus ei vasta immigratsioonireeglitele», vahendab Sky News.

Sellest, et Viktoria Skripalil ei lubata Suurbritannia territooriumile, rääkis BBC poliitikavaatlejale James Landale’ile Suurbritannia valitsuses töötav allikas.

«Kõige järgi otsustades kasutab Venemaa Viktoriat etturina,» ütles allikas. «Kui ta sattus Kremli mõju alla või Kreml sunnib teda midagi tegema, siis on ka temast saanud ohver.»

Neljapäeval avaldas Venemaa riiklik telekanal Julia Skripali ning tema nõo Viktoria Skripali telefonivestluse. Selles on muu hulgas kuulda, kuidas arvatavalt Viktoria Skripal teatab oma kavatsusest sõita esmaspäeval Suurbritanniasse, kui tal õnnestub viisa saada. Selle peale ütleb Julia Skripal: «Vika (Viktoria – toim.), keegi ei anna sulle viisat.»

Ka Venemaa saatkond Londonis oli teatanud Viktoria Skripali kavatsusest sõita Suurbritanniasse ning avaldas lootust, et «Briti võimud, juhindudes humanitaarsetest kaalutlustest, väljastavad operatiivselt talle viisa».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles