Pentagon rahastab rahvuskaartlaste saatmist USA-Mehhiko piirile (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored mehhiklased USAd ja Mehhikot eraldavat piiri ületamas.
Noored mehhiklased USAd ja Mehhikot eraldavat piiri ületamas. Foto: HERIKA MARTINEZ/AFP/Scanpix

USA kaitseminister James Mattis kiitis heaks kaitseministeeriumi raha kasutamise kuni 4000 rahvuskaartlase saatmiseks USA-Mehhiko piirile.

Mattis langetas otsuse eile hilisõhtul. See tähendab, et föderaalvalitsus toetab rahvuskaartlaste missioone, mis korraldatakse osalevate osariikide juhtimisel ja kontrolli all.

Arizona ja Texase osariik teatasid varem tol päeval, et saadavad oma rahvuskaartlased piirile, reageerides president Donald Trumpi üleskutsele tugevdada piiril julgeolekut.

Pentagoni memos öeldakse, et selline samm on jõus kogu praeguse rahandusaasta, mis lõpeb 30. septembril. Dokumendis ei vihjatud sellele, kui palju sellised missioonid võivad maksma minna.

Rahvuskaartlased ei täida korrakaitseorganite funktsioone ega tegele kinni võetud migrantide või teiste isikutega ilma Mattise heakskiiduta.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles