Põhja- ja Lõuna-Korea arutasid tippkohtumise eel sideküsimusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni ja Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-ini pildid teleekraanil Soulis.
Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni ja Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-ini pildid teleekraanil Soulis. Foto: LEE JIN-MAN/AP/SCANPIX

Lõuna- ja Põhja-Korea pidasid kõnelusi liidrite otseliini loomise ja teiste 27. aprilliks kavandatud tippkohtumise kommunikatsiooniküsimuste üle.

Tegemist oli Lõuna-Korea presidendi Moon Jae-ini ja Põhja-Korea liidri Kim Jong-Uni tippkohtumist ettevalmistava töökoosolekuga, mis peeti kinniste uste taga kahe Korea piirikülas.

Eelolev tippkohtumine on kolmas pärast relvarahuga lõppenud 1950.-53. aasta Korea sõda. Liidrid kohtuvad Panmunjomi vaherahukülas.

Kohtumiselt oodatakse tõuget rahvusvahelistele diplomaatilistele püüetele peatada Põhja-Korea tuumarelvaprogramm.

Mais peaks Kim saama kokku USA presidendi Donald Trumpiga.

Lõuna-Korea ei täpsustanud enne tänast kohtumist, mida peale liidrite otseliini arutama hakatakse. Koread on otsustanud ettevalmistavate kõneluste sisu mitte avaldada, kuni kokkuleppele ei ole jõutud.

Lõuna-Korea sõnul aitaks Kimi ja Mooni otseliin dialoogile kaasa ja võimaldaks vähendada arusaamatusi pingehetkedel. Kahe liidri esimene telefonikõne on Mooni büroo teatel kavas enne esimest silmast silma kohtumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles