Brasiilia ekspresident kinnitas rahvale oma süütust ja lubas end üles anda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Brasiilia president Luiz Inácio Lula da Silva kõnelemas kohtumisel Töölispartei liikmetega São Paulos.
Endine Brasiilia president Luiz Inácio Lula da Silva kõnelemas kohtumisel Töölispartei liikmetega São Paulos. Foto: STRINGER/REUTERS

Brasiilia endine vasakpoolne president Luiz Inácio Lula da Silva kinnitas laupäeval, et korruptsioonisüüdistused tema aadressil on valed, kuid lubas end sellest hoolimata võimude kätte anda.

Tegemist on ekspresidendi esimeste kommentaaridega pärast seda, kui kohus lükkas tagasi tema taotluse vanglakaristuse kandmine edasi lükata.

Tuhandete poolehoidjate poole pöördudes süüdistas Lula prokuröre valetamises ning nimetas end «raevunud kodanikuks».

Lulat süüdistatakse luksuskorteri vastuvõtmises altkäemaksuna ning ta mõisteti 12 aastaks ja üheks kuuks vangi.

«Ma olen ainus inimene maailmas, kes on saadetud kohtu ette korteri eest, mis talle ei kuulu,» väitis 72-aastane Lula, kuid lisas samas, et allub võimude korraldusele.

Oma kirglikus tunnipikkuses kõnes süüdistas Lula kohtunikke ja Brasiilia mõjukaimat meediakonglomeraati parempoolse riigipöörde toetamises, mille lõplik eesmärk on takistada tal osalemast oktoobrikuistel presidendivalimistel.

Õiguslikest probleemidest hoolimata on Lula valimiste selge soosik.

Lula ütles, et soovib minna vanglasse, ning tõrjus spekulatsioone nagu taotleks ta asüüli välismaal.

«Ma tahan neile silma vaadata,» ütles ta oma süüdistajaile.

«Küll te näete, et ma tulen sellest välja suurema ja tugevamana,» ütles ta, lubades oma süütust tõestada.

Lula anti korraldus end üles anda reedel. Kuid ta ei teinud seda, vaid redutas kaks päeva poolehoidjate massidest ümbritsetuna metallitööliste ametiühingu hoones oma kodulinnas São Bernardo do Campos, mis asub São Paulo lähedal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles