Jeemeni mässulised tapsid kümneid Sudaani sõdureid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purukslastud tank märtsis Al-Shurayja lähedal teel.
Purukslastud tank märtsis Al-Shurayja lähedal teel. Foto: SALEH AL-OBEIDI/AFP

Jeemeni põhjaosas ründasid huthi mässulised Saudi Araabia juhitud koalitsiooni sõjaväekonvoid, surma sai kümneid Sudaani päritolu sõdureid, teatasid laupäeval armeeallikad.

Huthide esindajad kinnitasid sõjaväekonvoi ründamist enne koitu ning tosinate Sudaani sõdurite tapmist ja nende soomusmasinate hävitamist.

Sõjaväeallikate kohaselt leidis varitsusrünnak aset Hajjahi provintsis.

"Sudaani sõdurid meelitati mässuliste poolt lõksu. Neil lasti edasi liikuda piirkonda, kus neid varitseti," kirjeldas uudisteagentuurile AFP  tundmatuks jääda soovinud armeeohvitser.

Sudaani võimud pole esialgu informatsiooni kommenteerinud. Sudaan saatis 2015. aastal koalitsiooniga liitudes Jeemenisse sadu sõjaväelasi.

Huthid lõid 2014. aasta septembris valitsusväed ja nende liitlased pealinnast Sanaast välja ning vallutasid suure osa Jeemenist. See ajendas saude 2015. aasta 26. märtsil Jeemeni valitsuse poolel sõtta asuma.

Jeemeni konfliktis nähakse ka piirkonna suurte vastaste Saudi Araabia ja Iraani sõda.

Sestpeale on sõjategevus nõudnud 10 000 inimese elu ja viga on saanud 53 000 inimest, vallandunud on humanitaarkriis, mis ÜRO hinnangul on rängim maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles