Iisraeli kaitseminister: Gazas ei ole süütuid inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palestiinlased Iisraeli-Gaza piiril meelt avaldamas.
Palestiinlased Iisraeli-Gaza piiril meelt avaldamas. Foto: Ashraf Amra \ apaimages/SIPA/Scanpix

Iisraeli kaitseminister Avigdor Lieberman ütles kommentaariks rahutustele, milles viimase kahe nädala jooksul on kokkupõrgetes Iisraeli sõduritega surma saanud 30 palestiinlast, et süütuid inimesi äärmusrühmituse Hamas juhitavas Gazas ei ole.

«Gaza sektoris ei ole süütuid inimesi,» ütles Lieberman Iisraeli raadiole. «Kõik, kes on Hamasiga seotud, kes saavad Hamasilt palka ja kõik aktivistid, kes püüavad meid välja kutsuda ja piiri rikkuda, on Hamasi sõjalise tiiva aktivistid.»

Iisraelil tuleb tõrjuda küsimusi tulejõu kasutamise kohta rahutustes Gaza sektori piiril, kus 10 päeva jooksul on enklaavi tervishoiuministeeriumi andmetel surma saanud 30 palestiinlast.

Palestiinlased Iisraeli-Gaza piiril meelt avaldamas.  
Palestiinlased Iisraeli-Gaza piiril meelt avaldamas.  Foto: Ashraf Amra \ apaimages/SIPA/Ashraf Amra \ apaimages/SIPA

Ka sel reedel kogunesid tuhanded palestiinlased piirile meelt avaldama, tekkinud kokkupõrgetes lasid Iisraeli sõdurid maha üheksa palestiinlast.

Iisraeli poolel ohvreid ei ole.

Iisraeli võimud on andnud korralduse kasutada rahutuste mahasurumiseks lahinglaskemoona, kuid kinnitavad, et tuli avatakse vaid siis, kui see on vajalik turvatara lõhkumise, sissetungi või rünnakukatse tõrjumiseks.

Inimõigusorganisatsioonid kritiseerivad Iisraeli sõjaväe tegevust teravalt ning palestiinlased väidavad, et protestijate pihta tulistatakse ka siis, kui nad sõdureid ei ohusta.

Euroopa Liit ja ÜRO peasekretär António Guterres on nõudnud toimunu uurimist, Iisrael ei ole sellega nõus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles