Vene saatkond süüdistab Londonit uurimisandmete varjamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erikostüümides uurijad Salisburys.
Erikostüümides uurijad Salisburys. Foto: BEN STANSALL/AFP/Scanpix

Vene suursaatkond Londonis süüdistas Suurbritanniat mitut riigis viibivat Vene kodanikku puudutava juurdluse andmete sihilikus varjamises.

Saatkonna sõnul küsiti Briti välisministeeriumilt üksikasjalikku informatsiooni Vene pagulase Nikolai Gluškovi tapmise kohta Londonis 12. märtsil.

Venemaal rahapesu ja pettuse eest vangi mõistetud ning Suurbritannas asüüli saanud 68-aastane ärimees suri lahkamisandmete põhjal kaela muljumise tagajärjel. Juhtum leidis aset nädala aega pärast endise Vene luuraja Sergei Skripali ja tema tütre Julia mürgitamist Lõuna-Inglismaal Salisburys.

Nikolai Gluškov.
Nikolai Gluškov. Foto: SWNS.com/SWNS.com

Suurbritannia süüdistab närvimürgirünnakus Moskvat, viimane eitab raevukalt seotust.

«Härra Gluškovi surmast on möödunud peaaegu kuu ja nagu Sergei ja Julia Skripali puhulgi ei ole Briti pool edastanud mingit informatsiooni,» ütles Vene saatkond avalduses. «Oma korduvaid taotlusi arvestades võime me ainult oletada, et seda tehakse sihilikult.»

Avalduses lisatakse, et suursaadik Alekander Jakovenko kavatseb paluda kohtumist Londoni politseiülemaga. «Venemaa jaoks on sel mõrval nii kriminaalne kui poliitiline mõõde,» seisab avalduses.

Briti välisminister Boris Johnson kirjutas täna, et ükski teine valitsus ei kuluta nii palju aega ja jõudu püüetele saboteeria või diskrediteerida rahvusvahelisi juurdlusi kui Venemaa. «Kremli pingutuste eesmärk on matta kahtlased faktid valede ja desinformatsiooni laviini alal,» lisas Johnson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles