Trump ei tahtnud põlenud torni vihmutisüsteemile raha raisata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengus kahjustada saanud Trump Toweri aknad.
Põlengus kahjustada saanud Trump Toweri aknad. Foto: AMR ALFIKY/REUTERS/SCANPIX

Trump Toweri tulekahjus hukkunud mehe 50. korruse korteris ei olnud vihmutisüsteeme, sest Donald Trump ei tahtnud neile raha raisata.

Laupäeval New Yorgi Trump Toweris puhkenud põlengus hukkunud 67-aastase Todd Brassneri korteris ei olnud vihmutisüsteeme, kuna 1983. aastal hoone ehitamise ajal ei olnud elamuhoonetele vihmutite paigaldamine kohustuslik.

Hilisemate uuenduste kohaselt on vihmutisüsteemid muudetud kohustuslikuks, kuid varem ehitatud kõrghoonete omanikele on jäetud süsteemide paigaldamise osas vabad käed ning kohustus vihmutid paigaldada on ainult põhjaliku renovatsiooni läbinud hoonetel.

1999. aastal nõudsid mõned turvaühendused ka vanadele kõrghoonetele kohustuslikke vihmutisüsteeme, kuid lobigruppide survel teatas toonane linnapea Rudolph Giuliani, et see oleks liiga kallis.

Üks kinnisvaraarendajaid, kes vihmutisüsteemidele vastu seisis, oli Donald Trump, kes nimetas süsteemide paigaldamist tarbetuks ja kalliks.

Hiljem muutis Trump oma vaateid ja sõnas, et vihmutid suurendavad elanike ohutust. Viimaks otsustas ta kulutada kolm miljonit dollarit, et paigaldada vihmutid teise, ÜRO hoone kõrval asuvasse Trump World Towerisse.

Manhattanil asuva hoone 50. korrusel aset leidnud põleng saadi kontrolli alla kaks tundi pärast selle algust, laupäeva õhtul kohaliku aja järgi umbes kella 21 ajal. Kuue viga saanud tuletõrjuja olukord tõsine ei ole.

Põlengu ajal hoones Trumpi pereliikmeid ei viibinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles